Sundsvall!

WÖHÖÖÖW! Jag drar till Sundsvall imorgon bitti för jobb där resten av veckan också ska jag få bo på clarion, fett nice!! Är lite nervör måste jag säga men det ska bli grymt kul! Träffade ju dom flesta i den butiken på konferensen vi hade i mars månad sen så har jag varit och jobbet där en gång förut, så det ska nog gå bra. Men innan jag dra måste jag packa, diska, lägga upp kommande räkningsbetalningar, sänga sopor, duscha, JA MEN ALLT! Har precis varit och hämtat ut mitt nya pass, måste säga att det är sjuuukt vad snyggt det nya passet är! Dessutom fick jag behålla mitt gamla så då kan jag fortsätta använda det när jag ska ut så jag inte tappar bort det nya (jag som inte tagit körkort...)

Ögonfransar

Jag tycker det är ganska coolt att mina riktiga ögonfransar är lika långa som lösögonfransar! Nu har jag på mig lösfransar till mitten på ögat och det syns ju bara på så sätt att mina fransar ser ut att vara fler, men annars är de lika långa haha. NU HAR PHILIP VAKNAT! SNAAART får jag min mat och min alkohol haha. Tjingeling!


Kalas på G!

Idag är det fest med stort F! Den äger rum hemma hos Anja och Christoffer och det kommer komma upp mot 20+ pers verkar det som! Jag står här hemma, färdig med smink och kläder och väntar på min kollega Philip som ska komma förbi här innan vi drar dit är det tänkt. Äta lite middag och snacka skit. Men jag tror han sover i skivande stund och han verkar inte vakna av mina sms.....
kvällens sminkning

Jag måste diska. och deklarera. och tvätta.

Har en ledig dag idag och vad har jag hunnit med? Fixat naglarna hos Bibbi, sen var det tänkt att jag skulle dra hem och göra alla sånna tråkiga saker MEN så stötte jag på pojkarna som bott i Norge över vintern och bestämde mig för att dra och käka på Max med dom. Så jag kom inte hem förrän NU, 16.00. Tvätta är prio ett för jag har fan inga rena kläder och imorgon är det hemkommarfest för norgeborna så då måste man ju vara fin! Dessutom ska jag iväg och jobba i Sundsvall tis-lör nästa vecka och då måste man ju ha något att ha på sig.



Som ni ser, skulle behöva diska. Har gjort samma sak igen, gått hem till mamma och ätit nu när jag haft för mycket disk framme så jag inte kunnat laga mat.



Nu har jag mina egna naglar som är förstärkta. De har inte hunnit blivit så långa än men så snart de växt till sig lite kommer det bli ännu finare. Vi funderade en stund på hur vi skulle blinga naglarna, så kom Bibbi på att vi kunde köra vitt glitter på den franska manikyren och det blev ju superbra!


Brainstorming

Hej, hej, hallå!

Ligger i soffan hemma hos mamma och syrran med mammas laptop i knät. Jag och Mia försöker komma på idéer till mitt jobbs nya program som vi ska få snart. Just nu har vi typ 5 olika program till allt vi gör men nu har dom tagit fram ett som innehåller alla funktioner, frågan är ju bara vad det ska heta? Tänk: Bank, växla, låna, pengar, konton, spara, lön, säkerhet, valuta, resa, räkningar, ekonomi, hjälpmedel, kalkylator, gult, vita pengar, kontanter etc etc etc, vad skulle då ni komma på?

Våfflor ♥

Tror ni det var lite gott med våfflor här om dagen eller? It.was.awesome!


Mitt nya fynd




Kolla vilken cool plånboks-grej jag köpte idag på glitter på vägen hem från jobbet, kostade 100SEK. Nu slipper jag bära omkring på min fetingplånbok!


Bruna linser



Sådär ser det ut när jag har på mig mina nya linser. De är väldigt ljusbruna så det syns inte så himla väl att jag faktiskt har på mig ett par men det KÄNNS kan jag lova. Igår var Mia förbi och skulle hjälpa mig med hur man får i dom.. Haha vi fick oss några skratt när jag försökte. Jag lyckades tappa linsen x antal gånger på golvet, en gång trodde jag att jag hade fått i linsen, blinkade och sen trillade den ur haha.


De senaste dagarna i bilder

Jag hade ingen ork till att ta tag i min disk här hemma så jag och Mia käkade sushi ♥

Jag fick hem bruna linser i posten som jag spontanbeställde genom en telefonförsäljare för några veckor sedan. Har dock bara testat ena lisen, var fan omöjligt att he in skiten!

Mamma var snäll och klippte till mitt hår lite efter att jag tagit ur mina extensions också färgade hon mina ögonbryn. Mitt naturliga hår har gått och fått en sån himla mörk färg och då kan jag ju inte gå omrking med jätteblonda ögonbryn.

Se! Jättemörkt hår ju! Mia hjälpte mig locka håret innan vi skulle på förfest hos hennes f.d klasskompis i torvalla. Hade en riktigt trevlig kväll faktiskt!

Kräy-kräy och kräjv

Haha by the way, efter bion så gick jag och Mia hem tillsammans. På vägen började vi muppa oss som vanligt och började prata om ord vi hittat på förut en gång när vi umgicks och fick då för oss att vi nu skulle komma överens om hur man stavade dessa. "Kräy-kräy" är vårat ord för crazy, alltså ett besrkivande ord för när något är konstigt, galet. Sen har vi ordet "kräjv", man har en craving för något, alltså man känner sig sugen/måste ha något, tex i matväg. Så där stod vi, utanför bibblan, och höll bägge på att kissa på oss för att vi hade så kul åt våra nya ord och åt varandra. Syskonkärlek ♥

Hunger games

Idag har jag varit på bio med Mia, Ida och Anette. Haha såhär såg det ut när vi satte oss inne i biosalen, helt tomt! Helt ärligt hade jag inga som helst förväntningar på den här filmen, hade aldrig ens hört talas om den förrän för bara några dagar sedan då Mia visade mig trailern på youtube. Tydligen är den baserad på en bok? Tjejen med noll koll. Men jag tror filmer blir som bäst då, när man inte har några "onödiga förhoppningar" på dom, för då blir det så lätt att bli glatt överraskad (vilket jag blev idag)! Samma upplevelse hade jag gällande Avatar. Jag trodde de skulle vara en knäpp actonfilm (och jag gillar faktiskt action, några av mina favoritfilmer är av den generen!) men så kom den och blev den bästa bioupplevelsen jag någonsin haft! Mia, Ida och Anette var förresten ett riktigt bra biosällskap måste jag understryka!

Påskäggsjakt!

Simon och Victor kom förbi ikväll med några påskägg fyllda med godis och introducerade mig för deras tradition de gör varje år sedan några år tillbaka, nämligen att man gömmer varandras påskägg och letar sen upp dom igen. Så vi turades om att stå utanför lägenheten, två i taget, också gömde vi varandras ägg. Jag gömde tydligen mitt bäst (bland den rena disken) då simon hittade sitt sist. Jag hittade mitt i micron och Victors ägg hade Simon gömt i min vant -och möss låda på hatthyllan.


Efter äggjakten kollade vi på filmen abduction. När filmen var klar så tänkte jag "åh vilken bra film det var". Precis då kläcker Victor ur sig sarkastiskt (vilket jag såklart inte fattar) "åååh vilken bra film det var, eller hur simon?!". "Jaaa, skiiitbra, victor" svarar Simon. Och jag som fortfarande inte fattat ironin säger "jaaa, visst var den?!?!!?" Asglad. Sen kollar de på varandra och sen på mig, och då inser jag att de inte var så seriösa, haha.

Imorgon är det jobb, hela veckan fram till lördag jobbar jag heldagar. Kommer bli en tuff vecka känns det som. Men imorgon kommer Mia hem till mig efter hon slutar jobbet och lagar korvstroganoff med mig och sedan ska vi på bio med hennes vänner, ska bli skoj! Tror filmen vi ska se heter hunger games eller någon liknande. Men nu ska jag ta och lägga mig för att orka upp imorgon! God natt.

maja ♥ mat

-| Sparris inlindad i pepprat och vitlökskryddat bacon |-
-| kycklinggryta av curry, paprika, sockerärtor & creme fraiche serverat med ris|-

JAPAN

Som jag längtar efter den 3e juni! DÅ ska jag och Anja bege oss till JAPAN i TVÅ veckor!!! Vår kära vän Sara som flyttat dit fyller nämligen år den 5e juni så då måste man ju dra dit och fira henne! Planen är att vi ska landa i Tokyo, sova över där en natt och sedan akvitera vårat tågkort vi köpt som gör att vi kan åka omkring hur mycket vi vill i Japan med tåg, buss, tunnelbana och liknande transportmedel. Sen åker vi vidare till Osaka (där Sara bor) i någon dag, sedan vidare till Nara, Kyoto och till sist Tokyo igen där vi spenderar en hel vecka med roligheter och SHOPPING!

  

Det mesta inför resan är faktiskt redan betalt och klart. Alla boenden förutom två nätter är betalda, tågkortet är betalat för (dock har vi inte fått hem det än!), jag har fixat JPY-kontanter för 5000SEK, fixat en liten halsbands plånbok, jag har till och med köpt ett nytt objektiv till min systemkamera enbart för resans skull!


  


En bra helg

I lördags hjälpte ju Mia mig ta ut mitt löshår. Känns lite ovant med kort hår igen, vet som inte hur jag ska styla det, men att ha lockigt hår, sådär lite busigt lockigt hår, det trivdes jag i!


Sen var det ju även utgång i lördags, och fy tusan vad skoj jag hade! Robin G hade styrt en grymt bra förfest, hade så himla trevligt! Vi körde fuck the dealer och när det var Anjas tur så satt ju hon bredvid med och blev verkligen "fuckad" då jag fuskade ut rätt svar åt alla andra genom att visa med fingrarna vilken siffra det var, mouaha! Efter den lyckade förfesten tog vi två taxbilar in mot stan och mötte sedan upp på cuprum igen, och där var det också riktigt kul! Lite drama hit och dit, men det är sånt som händer i dimman! Och sist men inte minst avslutades kvällen (såklart) på G3 med lite rumpskakande.

Idag är det enligt min smartphone -4 grader och sol, enligt smhi.se +4 grader och moln och enligt yr.no 0 gradigt och snöblandat regn... Just nu känns det som att smartphonen blandat med smhi.se stämmer bäst när jag kollar ut genom fönstret. Dagens planer består av att först och främst äta lite frukost. Sedan ska jag och Mia sola solarium, sticka ut och springa (inväga mina nya nike skor ♥) och sen lär det ju vara dags för lunch. Planerar att göra en kycklinggryta av curry, paprika och sockerböner med matlagningsgrädde i, sen får vi se hur det kommer smaka men jag brukar kunna lyckas ganska bra!


Motsatsen till hårförlängning

Jag förlängde mitt hår i början av februari och nu, två månader senare, så har ganska många slingor åkt ur, så det är lika bra att ta ut alla då kände jag. Till min hjälp har jag Mia. Jag tänkte som så att jag ska ha håret kort nu till efter Japan och då när mitt hår blivit lite ljusare  (och längre) av solen så sätter jag i det igen. Pallar inte ha i löshåret under japanresan. Sen ska Mia även hjälpa mig med att locka håret, ska bli spännande att se hur jag ser ut i kort, lockigt hår!





påskfrukost


In time

Nu har jag gjort 4 matlådor till bestående av tonfisk i tomatsås och spagetti. Förra omgången av kassler och ananas med ris resulterade i 5 matlådor, så totalt 9! Oj oj oj vad jag kan slappa framöver! Det värsta som finns är när man kommer hem från jobbet också är hela diskbänken + diskhon fylld av disk så man inte kan ställa sig och laga mat på en gång. Detta har varit min situation den senaste veckan vilket har resulterat i att jag ätit borta varje dag denna vecka, haha. Passade även på att koka några ägg så jag har dom färdiga tills frukosten imorgon, duktig tjej! Nu blir det in time med Justin Timberlake, trevlig kväll!


kvällssysslor

Eftersom det är imorgon påskfirandet äger rum så tog jag mig tid till att laga lite matlådor kvällen till ära, hade liksom inget bättre för mig. Ugnsstekt kasslar och ananas blev det. Håller på och laddar hem lite filmer också som jag tänkte titta på, men de är inte klar än. Funderar på om jag ska laga en till omgång mat under tiden... Det är ju faktiskt helt slut på matlådor i min frys, så varför inte?

uppmaning till alla som vill ha underbart vackra naglar!

Bibbi på salong Bibbi, vilken tjej! Hon har sin egna salong nere på storgatan och hon har gjort både mina och Saras naglar helt otrolitg vackra! www.salongbibbi.se


Skillnaden på äkta och fejk

Har ju gått och blivit med ett par svart jeffrey campbell's, Lita modellen, och jag älskar dom

De till höger är the real deal och skorna till vänster köpte jag från baglys.com av märket kvöll. De har bara medfört problem! Det första som hände när jag köpte dom var att ena klacken lossnade! Den här skon är ca 13cm och skulle detta ha skett ute på krogen hade man ju gjort illa sig rejält! Så jag gick till skomakaren och satte fast bägge klackarna ordentligt. Sedan efter att jag använt dom två gånger så tyckte jag klackarna kändes lite lösa. Så jag gick tillbaka till skomakaren och han trodde det var dom som gjort ett dåligt jobb. Men så visade det sig att det var kvaliten på trät i skon som var för dålig. Han sa att fästena i klacken liksom successivt nötteupp trät så han fick plugga igen trät och göra om det han hade gjort första gången. Sen har jag sulat om skorna (vilket stylebytyra uppmanar sina köpare att göra när de köper samma sko på deras webbshop). Nu upptäckte jag även att klackarna måste klackas om. Suck. Bättre att köpa kvalite på en gång, dock kommer jag typ aldrig våga bära mina äkta Jeffrey Campbells särskilt ofta, bara på sånna där särskilda tillfällen känns det som, haha.

Partyhumör slutade med mys i sängen

Jag och Mia sköt upp hårlockandet till imorgon. Så efter jobbet drog jag en repa på systemet, lullade på här hemma med att duscha, äta, facebooka och lite annat smått och gott. Kvällen fortsatte med att jag mötte upp med Simon och Victor hem till Ninas och Michelles lägenhet och jag måste säga att jag har nog aldrig sett en så fin lya! Lite avis blir jag på deras 120kvm jämfört med mina 29kvm, haha. Nåväl. Det bjöds på hemmagjord kladdkaka, också drack vi lite gott till det. Vid 12 var vi så himla trötta men tänkte att vi borde ju dra ut en liten stund i alla fall, såhär på skärtorsdagen. Det skulle vi inte gjort, för de 30kr vi la ut på garderob var inte direkt välspenderade. Vi gick in, hängde av oss, gick ETT varv och gick sen ut igen. Men men. Så var det med det. På lördag ska Robin G fixa kalas så då blir det nog andra bullar! Fick åtminstone inviga mina nya örhängen som jag köpte inne på ur&penn här om dagen.


Detta underbara väder

Det är så underbart att vakna upp, vrida på persiennerna och att se detta. NOT. Jag blir asarg och vill typ bara gå och lägga mig igen. Det hade varit en sak om våren inte redan hade kommit en gång (såg t.o.m en tjej på facebook som hade hittat den första tussilagon på frösön!). Men nu är det som att vädergudarna ville ge oss frestelsen en kort stund och sedan kasta det här styggvädret rakt i ansiktet på oss och säga "HAHA, DÄR FICK NI" typ.


Sitter just nu och äter lite frukost, två lingongrovor med skinka och gurka på, ett ägg och på det bjuds det på multivitaminbrus som dryck. Jobbar till 16.00 idag, så det blir en lite kortare dag idag, skönt. Sedan kommer min kära syster Mia hit och då lär vi nog ska laga lite middag, funderar på kassler varvat med ananasskivor i ugn! Sedan ska vi testa locka hennes hår med min locktång och se hur hon ser ut i det.


Åter till den här styggelsen till väder. Jag menar, kommunen har t.o.m varit ute med grusbilarna och sopat upp allt grus, men nu kommer dom ju typ behöva grusa vägarna igen för att sedan sopa upp det, IGEN. Varför jag blir så arg på detta väder är för att vårkänslorna liksom bara avbröts. Vem blir INTE lycklig av solen som skiner varmt i ansiktet på väg till jobbet, när man hör fåglarna kvittra och man ser bar mark igen. Jag får i alla fall ett lyckligt pirr i hela kroppen och en längtan efter sommaren. Och nu ba. Nä. Dessutom har jag för bara någon dag sedan varit och köpt mig ett par nya löparskor på stadiums 25% rabatt erbjudande. Men nu försvann ju suget efter att sticka ut att springa.

Kvar i nåt jag lämnat? - Nej.

Jag kom precis hem från att ha firat min mamma som fyllde år idag. I samma veva passade jag på att hämta ut mina nyinköpta jeffrey campbell's. På vägen hem, när jag bar mina nya älsklingar hårt i min famn, började jag tänkte på Sara, hur gärna hon också vill ha dessa skor. Vidare vandrade mina tankar på hur länge jag suktat efter dessa skor, säkert 1,5 år, då jag såg dom för första gången på Kenzas blogg. Och apropå blogg så hade ju faktiskt både Anja och Sara varit på mig om att jag borde börja blogga igen. Så här har ni det, mitt första, nya, blogginlägg.



Det är lustigt det där hur en tanke kan leda till en annan. Eller hur ett agerade kan starta en tankegång som slutar någon helt annanstans än där den började. Tex här om dagen. Det var alldeles innan öppning utanför Forex så går en äldre man förbi mig, pratandes i telefon, samtidigt som han röker en cigarett. När han pratat klart (ungefär när han är alldeles framför mig) så slänger han iväg sin nästan obefintliga ciggrest och fortsätter gå. Det han inte ser, men som jag noterar, det är att cigaretten fortfarande glöder och att den rullar ut ivägen, in under en bil. Av någon konstig anledning (kanske har det att göra med att händelsen utspelar sig utanför mitt jobb med en hel del pengar på insidan och att jag har mina kollegor runt omrking mig) så började jag oroa mig över att den fimpen skulle rulla in i en pöl av olja/bensin och sätta igång en eld där under bilen som ingen ser och sedan få bilen att explodera. Tänk OM detta hade hänt?! Nu gjorde det ju inte det, men tänkt OM! Det är ofta jag har sånna där långa "tankekedjor", dvs att jag börjar en tanke som för mig vidare till en annan och sen seglar jag iväg... DOCK är ju inte alla dessa kedjor vinklade åt det negativa hållet, det hoppas jag ni förstår.



Från det ena till det andra. I skrivande stund sitter jag och lyssnar på Melissa Horn. Jag har inte kunnat lyssna på henne sedan det tog slut mellan mig och mitt ex för typ 1-1,5 år sedan. Det.har.gjort.så.ont. Inte att jag inte lyssnat på henne utan NÄR jag lyssnat på henne. Men så i helgen som var, så umgicks jag med Anja (som bjöd på champagne för att fira sin fina insats under högskoleprovet) och Philip. Efter att Anja var tvungen att gå hem så nostalgitrippade jag och min kära arbetskollega lite inom musikvärden och vi lyckades på något sätt hamna på det spåret, just den förbjudna sångerskan med guds röst som jag undvikit i över ett års tid för att det varit för jobbigt, för många jobbiga minnen som blomstrat upp, för många kvällar då jag tvingat mig själv somna gråtandes. Men så när Philip spelade en av hennes underbara låtar så kände jag inte gråtan i halsen, jag fick inte den där jobbiga känslan i magen och jag tyckte det hon sjöng faktiskt var vackert istället för något jobbigt och hemskt som jag kunde relatera till. Jag.mår.bra.nu. Jag.har.gått.vidare. På riktigt.



Vad jag hoppas kunna förvänta av mig själv i denna blogg är att få igång min kreativa sida igen. Jag gick ju faktiskt media. Jag äger en Nikon D80 med ett 18-135mm (?) objektiv och ett fast 50mm objektiv som jag precis köpt inför resan till Japan i juni (!!!!). Så jag skulle vilja använda det en hel del framöver och kunna dels bjuda er på en del av min vardag i bilder och sen bara känna den där glädjen igen med att fota, hitta dom där spännande och annorlunda vinklarna ur en kameras perspektiv.