Jag vet, allt jag skriver om handlar om mat. Men vad har jag och skriva om då, mer än mat? Inget! Jag kliver upp om morgarna, äter min turkiska/gregiska yoghurt med honung och pumpa+solrosfrön (alternativt en omelett) jobbar mellan halv 10 till halv 7 och sen lagar jag mat.
Åter till inläggets titel. Jag har precis gjort mig en omelett bestående av två ägg, vispgrädde och inuti den har jag lite starkare ost, skinka, chilifrön och CHILISÅS, alltså fatta vilken mycket godare maträtt en liten tråkig omelett blev med en liten skvätt chilisås i, testa! På sidan av serveras denna goda omelett med lite keso och citronvatten.
Dagen börjar jag med en omelett bestående av två ägg, lite vispgrädde med några skivor tomat och stark ost i. Sen blir det jobb 09.40-18.15 och direkt efter jag slutar ska jag iväg till Bibbi på nagelgallerian och fixa mina naglar igen. Denna gången funderar jag på att göra något sånt här:
obs, biden är lånad från Bibbi på nagelgallerian.com
Köpte ett sånt där senilsnöre till mina solglasögon så jag inte ska tappa dom på resan, vore ju dumt då solgalsögonen jag har är köpta på Kos och är de enda som jag faktiskt någonsin passat i.
Alltså åh, ni anar inte hur glad jag är. Jag var ju ner till Sundsvall och jobbade i slutet av april och den resan förändrade allt. Att se framåt känns så himla ljust och fint just nu fast att allt, absolut allt är så himla ovisst. ♥
Japp, ni läste rätt! Jag har sedan 28e april börjat med att äta "low carbs, high fat". Första veckan åt jag bara sånna där natur diet shakes, fast jag fuskade natten till 1a maj då jag fyllekäkade med philip men då åt jag bara kött, dvs korv köttbullar och kycklingklubbor. Som alkohol drack vi shot, så fick inte i mig en massa onödiga kalorier där heller *duktig tjej*.Som bakismat dagen efter gjorde vi en sån där sallad som man plockar ihop själv på ICA/COOP och då blev det också bara massa köttiga saker. Sen fredagen den 4e så tog vi en afterwork och då var vi och åt på olearys och då åt jag bara grönsaker och kött + sås. Känner mig så himla duktig som inte fuskat en enda gång kolhydratsmässigt! Jag har i HELA MITT LIV ätit pasta, potatis och ris. Eller potatis har jag aldrig riktigt gillat utöver strips, men det äter man ju inte förutom när man äter snabbmat.
Kycklinggryta (gjord av creme fraiche, vispgrädde, soltorkade tomater, cashewnötter, pesto, honung, riven ingefära, chiliflingor, lök, paprika, champinjoner) med LCHF-ris (riven blomkål man kokar i 10sek)
Samma kycklinggryta som ovan med smörstekt vitkål
Omelett med vispgrädde fylld med skinka och ost
Grekisk yoghurt utspädd med vispgrädde toppad med pumpafrön, solrosfrön och honung
Kesella utspädd med vispgrädde toppad med samma som ovan
Brieost, salami, kokta ägg, alfa groddar och cashewnötter som snacks
Det är helt sinnessjukt vad jag älskar grekisk yoghurt/kesella utspädd med vispgrädde toppad med honung! Honung är egentligen inte något man ska äta men i små mängder verkar det ok när man läser på hemsidor. Samma med cashewnötter och vitlök tex. Vitlök tex har 30g kalorier per 100g (om jag minns rätt) men äter man bara lite så går det ju bra ändå. Man ska försöka hålla sig till produkter som har 5g (eller mindre) kolhydrater per 100g.
Igår ställdes jag inför mitt första test kan man väl säga. Vi hade frukostmöte på jobbet och då brukar vi äta yoghurt, nybakat bröd, hårdbröd, ost, skinka, gurka, rostbiff och massa annat gott. Men då gjorde jag så att jag åt min grekiska yoghurt hemma tillsammans med en LCHF-muffin också åt jag bara av påläggen på själva mötet.